منابع غذایی ویتامین k
مهم ترین منابع حاوی ویتامین k عبارتند از سبزیجات دارای برگ های پهن سبز رنگ، چای سبز، اسفناج، شلغم، گل کلم، کلم پیچ، مارچوبه و کاهو. سایر مواد غذایی از قبیل جگر، پنیر، شیر و زرده تخممرغ نیز حاوی ویتامین k هستند. منجمد کردن مواد غذایی باعث تخریب و از بین رفتن ویتامین k می شود اما حرارت تاثیری بروی آن ندارد.
سبزیجات مانند ریحان، آویشن به صورت خشک شده ی آن به میزان 15 تا 17 میکروگرم بیشترین میزان ویتامین k را فراهم میکنند. میزان این ویتامین در جعفری تازه، گشنیز، مرزنجوش و پونه کوهی 10 میکروگرم است.
سبزیجات برگ دار تیره رنگ
سبزیجات برگدار تیره رنگ به طور تازه برای تهیه سالاد و یا به صورت بخارپز مورد استفاده قرار میگیرند. این گونه سبزیجات علاوه بر ویتامین k سرشار از کلسیم، نیز هستند.
کلم پیچ، گیاه گل قاصدک، شاهی، اسفناج، شلغم، خردل، چغندر، گل کلم، کاهو و کاسنی از آن دسته سبزیجاتی هستند که هر کدام دارای مقدار زیادی ویتامین k هستند.
پیازچه
100 گرم پیازچه، 207 میکروگرم ویتامین k را فراهم میکند.
کلم بروکسل
کلم بروکسل سرشار از ویتامین k است به طوری که تنها 100 گرم از آن مقدار 194 میکروگرم ویتامین k را فراهم میکند.
کلم بروکلی
ویتامین k تنها یک دلیل برای افرادی است که به خوردن سبزیجات علاقهمندند. این گیاه همانند کلم، کاهو و ... غنی از ویتامین k است.
فلفل قرمز - زردچوبه
فلفل علاوه بر ویتامین k سرشار از ویتامینهای E و C نیز است، مصرف 100 گرم از این مواد 106 میکروگرم و در هر قاشق سوپخوری از آن ها 5/8 میکروگرم ویتامین k موجود است.
مارچوبه
مارچوبه بهترین نوع مصرف آن به صورت بخارپز بوده و در هر 100 گرم از آن 80 میکروگرم ویتامین k وجود دارد.
خیارترشی
اگر علاقهمند به خوردن ترشیجات هستید اکنون دلیل خوبی برای مصرف بیشتر آن دارید. برای سلامتی بیشتر و جذب ویتامین k بیشتر در بدن مواد خوراکی حاوی سدیم کمتری را مصرف کنید.
منبع: باشگاه خبرنگاران